Napsali o nás

 

V Jihomoravských ekolistech o Ekocentru

 
 

Cena Josefa Vavrouška a nominace Petra Marady

Smyslem Ceny Josefa Vavrouška je ocenit konkrétní činy pro zdravé životní prostředí a udržitelný rozvoj. Cenu uděluje Nadace Partnerství. V roce 2018 se jedná o dvacátý druhý ročník.

Cena je spjata se jménem předního českého ekologa, ministra životního prostředí ČSFR Josefa Vavrouška, který 18. března 1995 tragicky zahynul při pádu laviny.

Výběr laureáta na Cenu Josefa Vavrouška provádí dvanáctičlenná porota složená z odborníků v oblasti životního prostředí, osobností veřejného života a zástupců Nadace Partnerství. Vlastní předání Ceny Josefa Vavrouška probíhá v prvním červnovém týdnu. Datum není náhodné, váže se ke Světovému dni životního prostředí, kterým je tradičně 5. červen.
 
Velkým úspěchem je, že za rok 2018 byl nominován na udělení ceny Josefa Vavrouška za mimořádny počin také Petr Marada. Na udělení ceny byl nominován již potřetí. 
 
 
 
 
Více informací o Ceně Josefa Vavrouška naleznete zde: https://www.cenajosefavavrouska.cz/
 
 


Projekty Petra Marady jsou mezinárodně uznávané a ceněné

Mezinárodní asociace národích mysliveckých organizací (FACE) prezentovala ve své výroční a již třetí periodické zprávě zaměřené na podporu biodiverzity úspěšné projekty realizované v jednotlivých členských asociacích. Za Českou republiku byla v této prestižní zprávě prezentována právě případová studie a následný projekt podporující biodiverzitu realizovaný Petrem Maradou.

Bližší informace jsou umístěny zde: https://www.biodiversitymanifesto.com/

Článek je uložen zde: https://www.biodiversitymanifesto.com/the-bdm-reports
 


Petr a Mirek Maradovi v pořadu Ministerstva zemědělství ZDRAVĚJŠÍ KRAJINA

20.06.2018 16:09

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Petrem a Mirkem Maradovými vytvořili dokument o prováděných agroenviromentálních klimatických opatřeních, které jsou jednak prováděny na katastrálím území Šardic, které významných způsobem pozitivně ovlivňují stav životního prostředí, a především biodiverzity obhospodařovaném v agroekosystému.